Veiligheid op en rondom het kindcentrum
Veiligheid in en rond het kindcentrum is belangrijk. Een ongelukje zit in een klein hoekje. Om zo veel mogelijk risico's uit te sluiten, werkt het kindcentrum samen met ouders en omgeving aan de veiligheid.
Veiligheidscommissie Jaarlijks wordt in hetlgebouw gecontroleerd of er sprake is van een onveilige situatie. Indien nodig worden er onmiddellijk maatregelen getroffen. Op ons kindcentrum is al enkele jaren een veiligheidscommissie actief. Deze commissie bestaat uit: Dhr. van Well namens ouders, Angéla Kroonen namens het team en Niels Verbaas vanuit de leiding van het kindcentrum. Doel van de commissie is om de veiligheid in en rond het gebouw te bespreken en zo nodig te verbeteren. Daarnaast werkt ook de leerlingraad (leerlingen van de groepen 5 t/m 8) mee aan de veiligheid. Zijn er zaken betreffende het gebouw en/of de omgeving? Meld u dit dan bij de leiding van ons kindcentrum.
Het verstrekken van medicijnen of medisch handelen Onze medewerkers kunnen tot op zekere hoogte medicijnen verstrekken en kleine medische handelingen verrichten. Uiteraard wordt hier heel zorgvuldig per indivuele behoefte naar gekeken. De beroepskrachten zijn tenslotte geschoold om zich te richten op de ontwikkeling van kinderen. Daarom hebben we een medicijnen protocol opgesteld zodat u weet op welke zorgvuldige manier we hier mee omgaan. Zie het Protocol verstrekken van medicijnen
Ontruimingsplan Ons kindcentrum heeft een ontruimingsplan en een inruimingsplan opgesteld, waarin staat welke maatregelen moeten worden genomen in geval van ontruiming. U kunt dit plan in ieder lokaal vinden naast de deur, samen met een plattegrond waarop de ontruimingsroute staat aangegeven. Ieder jaar wordt er een oefening gehouden, die vooral bij de jongere kinderen zorgvuldig zal worden geïntroduceerd. Doel van deze ontruiming is om de kinderen vertrouwd te maken met het snel ontruimen van het kindcentrum. Daarom wordt er zo realistisch mogelijk geoefend. De resultaten van de ontruimingsoefeningen houden wij bij in een logboek, op die manier zijn wij in staat maatregelen te treffen om een soepele ontruiming te realiseren.
Inruimingsplan Naast ontruimen kan het ook noodzakelijk zijn snel met alle kinderen binnen te geraken. Hiervoor hebben we een inruimingsplan opgesteld en gelijk het ontruimen wordt dit jaarlijks geoefend.
Plein Daarnaast is lopen op het plein de enige manier. Dus fiets aan de hand! De kleuters en de leerlingen van groep 3 kunnen hun fiets aan de voorkant parkeren. De leerlingen van de hogere groepen stallen hun fiets aan de zijkant van het gebouw. Zo hebben voetgangers en fietsers geen last van elkaar. Het plein van de Juliana is op ma t/m do tussen 17:00 uur en 08:00 uur een afgesloten plein. Vanaf vrijdag 17:00 uur tot maandagochtend 08:00 uur geldt hetzelfde. Dat betekent dat alleen de mensen die voor de dansschool komen het plein op mogen. Na 21:00 uur gaan alle hekken dicht en is het plein verboden voor onbevoegden. Dit is n.a.v. overlast en in samenspraak met de buurtbewoners en de wijkagent.
Fietsen Kindcentrum Juliana is niet aansprakelijk voor schade aan of diefstal van fietsen die op het plein zijn geplaatst onder schooltijd of na schooltijd.
Parkeren bij het kindcentrum
ARBO en Risico-inventarisatie en -evaluatie · Bedrijfshulpverlening · Preventiemedewerker · EHBO · Ontruimings- en inruimingsplan (-oefening)
Veiligheid buiten het kindcentrum Binnen de gemeenten zijn afspraken gemaakt tussen PIT en de politie om de veiligheid op onze kindcentra te garanderen. Indien nodig is de politie direct paraat. Hiervoor is een convenant afgesloten tussen de (school)besturen, de gemeente en de politie.
Voor meer details: Fysiek Veiligheidsplan KC Juliana
|
Agenda |
Onze Facebook pagina |
Deel deze pagina |